Uudised

Homme algavad Tallinna merepäevad üllatavad enam kui 200 sündmusega

11. juuli 2019

Homme, 12. juulil algab Eesti suurim mere- ja perepidu Tallinna merepäevad. Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamalinnakus ja Haven Kakumäe jahisadamas toimuva merefestivali programmis on enam kui 200 sündmust tervele perele. Tallinna merepäevad kestavad 14. juulini.

„Tänavused merepäevad avavad ja tutvustavad merd kõikidele inimestele enam kui 200 sündmusega,“ rõõmustab Tallinna merepäevade projektijuht Lennart Sundja. „Kindlasti tasub külastada kõiki nelja sadamat, sest igas paigas ootavad erinevad merelised tegevused ja kontserdid. Sadamate vahel muudab liiklemise mugavaks eribussi, jalgratta või meretaksode kasutamise võimalus,“ lisab Sundja.

Merepäevade esimesel päeval algavad Vanasadama jahisadamas tegevused keskpäeval. Avatud on lasteala ja erinevad töötoad. Üles astuvad Tallinna Sadama koor, Kaitseliidu Tallinna maleva orkester, ansambel Kompass ning õhtu lõpetab kell 21 algav Victor Crone ja Stig Rästa kontsert.

Lennusadamas avatakse reedel kell 13 purjeregatt Tallinna Race 2019. Päeva jooksul toimuvad veel vedurlaevade show ja meremõtlejate foorum. Õhtul esinevad Lennusadamas Bombillaz, Kruuv ja Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Tänavuste merepäevade ametlik avalöök antakse Noblessneri sadamalinnakus 12. juulil kell 20 Anne Veski ja Reketi ühiskontserdiga. Sellele eelneb Mari Jürjensi ja järgneb Chalice’i etteaste. Päeva jooksul on avatud ka lasteala ning toimub merekoolitus „Matk muinasaega“.

Praktiline info:

  • Tallinna merepäevadel on kõige mugavam liikuda jala, rattaga, ühistranspordiga või meritsi.
  • Valveta jalgrattaparklad on igas sadamas ning tähistatud viitadega.
  • 13.-14. juulil sõidab ajutine bussiliin nr 81 marsruudil Haven Kakumäe jahisadam – Reisisadam (A terminal). Buss sõidab intervalliga kaks korda tunnis laupäeval kell 11-23.30 ja pühapäeval kell 11-20.30. Lisainfo www.tallinnamerepaevad.ee/kkk/
  • Nelja sadama vahel liikuvatele meretaksodele saab pileti osta ainult kohapeal üldjärjekorras vahetult enne sõitu.
  • Lahesõitude ja liinireiside graafiku ja piletiinfo leiab www.tallinnamerepaevad.ee/meresoidud/
  • Soovitatav on kaasa võtta sularaha.
  • Üritusel kogutakse igas kogumiskohas eraldi segaolmejäätmeid, biolagunevaid jäätmeid ja pakendijäätmeid.

Tutvu sadamakaartidega ja korduma kippuvate küsimustega.

Tallinna merepäevad 2019 toimuvad 12.–14. juulini, täpsema kavaga on võimalik tutvuda kodulehel www.tallinnamerepaevad.ee/programm/