Uudised

Kodasema avas Tallinna merepäevadel pop-up linnaku Admiraliteedi basseini äärdes

13. juuli 2019

13. juulil avati Tallinna merepäevade raames Admiraliteedi basseini ääres pop-up linnak KODA Park. Kodasema loodud KODA majadest koosnev kaasaegne linnak jääb tallinlastele ja linna külalistele avatuks viieks aastaks. 

Kodasema eksperimenteerib otse Tallinna südames linnaruumi ajutise kasutusega, luues kahekümnest kompaktsest ja paindlikust KODA-majast inimskaalalise linnakeskkonna. Mõned KODAdest kehastuvad mikrohotellideks, mõnedes asuvad tegutsema Eesti disaini poed, teistes restoranid ja joogipoolise pakkujad ning osa rohkelt auhindu võitnud KODA moodulmajadest muutuvad väikekontoriteks. Avapäeval on kõik oodatud osa saama nii KODA linnakus toimuvast kultuuriprogrammist kui ekskursioonist. Kohvikud ja restoranid, mis linnakus endale koha on leidnud, jäävad avatuks ka ülejäänud suveks, tuues Admiraliteedi basseini äärde tagasi linnasumina, mida see koht kindlasti väärib ja vajab. 

Kodasema rajaja Hannes Tamjärve sõnul tegutseb KODA linnaku meeskond selle nimel, et laupäeval avatav KODA Park oleks esimene paljudest, ning KODA linnakud ning külad kerkiksid tulevikus kõikjal üle ilma – kus iganes on olemas huvi ning vajadus paindliku kaasaegse elu- ja tööpinna järele. KODAdest loodud linnaku väärtus on ka selles, et väiksem ning vastavalt vajaduste muutumisele ümber paigutatav ruum tähendab nutikate disainlahendusi rakendades ka vähenenud ökoloogilist jalajälge. 

Kodasema peaarhitekt ja asutaja Ülar Mark ütleb, et Tallinna KODA linnakuga tahavad tegijad näidata kuidas linnas aegajalt ikka kasutuna seisma jäänud pinda saab kaasaegse disainiga nutikate moodullahenduste abil hõlpsasti kasutusele võtta, luues inimsuminat täis linnakeskkonda, mis on oma ajutisusest hoolimata kvaliteetne ning inspireeriv. 
Kodasema tegevjuht Birgit Linnamäe lisas, et KODA linnaku laadsete väikeste paindlike ruumikobarate abil saab erinevad meelelahutus- ja tegutsemisvõimalused inimeste töö- ja ja elupaikadele lähemale tuua, luues nii tihedamat ja kirevamat linnakudet: “Usume, et heas ruumikeskkonnas saavutavad inimesed oma vaimsetes tegevustes paremaid tulemusi ja ootame põnevusega, kuidas tallinlased KODA linnaku vastu võtavad ning oleme laupäeval Kodasema meeskonnaga kohal, et kõikidele küsimustele vastata.”

Lisaks tantsuetendustele ja ekskursioonile peetakse laupäevasel avapäeval KODA linnaku terrassil maha ka kaasaegset linnaelu, inimese muutuvat ruumivajadust  ja linnas elamise viise lahkav arutelu, milles osalevad arhitektid ja KODA linnaku rajajad. Programmi leiab: http://www.tallinnamerepaevad.ee/programm/#day_1

Esimesed Tallinna KODA linnaku rentnikud on Minato sushi jaapani köök, Asian Aroma india köök, Vaga Mama hiina, tai, nepaali köök The Pure India sallid, Kyllike butiik, MiMoST Disain rõivad ja mänguasjad, Eesti Disaini Maja & Pood, Leanter disainvalgustid, KOKOMO Coffee ning KODA Stay majutus.

Lisainfo Kodasema kohta leiab https://www.kodasema.com/koda-park/